Download hier jouw nieuwe gratis fonts!

Nieuwe fonts/lettertype’s nodig?

In een eerdere blog hebben we je al stiekem vertelt waar je gratis de mooiste stockafbeeldingen vandaan kunt halen. Deze keer gaan we je verklappen waar je fonts (oftewel lettertype’s) vandaan kunt halen. Niet verder vertellen hè!

Een foto zegt meer dan 1000 worden? Neh… om een goede en duidelijke boodschap over te brengen met jouw flyers of folders heb je echt wel woorden nodig. Als de tekst eenmaal is geschreven komt het visuele stukje. Het moet natuurlijk goed leesbaar zijn en je wilt dat het er leuk uitziet. Er bestaan heel veel fonts, velen al standaard op jouw pc/macbook. Maar voor wanneer je Comic Sans echt niet meer kunt zien en je Calibri ondertussen ook wel zat begint te raken, geven wij je nu gratis en voor niets website’s waar je veilig nieuwe fonts kunt downloaden!

 1. Google Fonts. Google weet alles. Dus ook in dit geval, zoek en gij zult vinden. Ga naar www.google.com/fonts en je vindt heel veel gratis fonts die je kunt downloaden.

 

 2. Fontsquirrel. Fontsquirrel staat helemaal vol met fonts. Wat Fontsquirrel hiernaast ook heel handig aanbiedt is een font identifier. Je kunt hier een afbeelding van het gewenste font uploaden en Fontsquirrel vertelt je welk font het is en vaak kun je hem dan ook gelijk downloaden. Top toch?

 

3. Dafont.com. Met meer dan 34.000 fonts is Dafont.com ook een echte topper. De fonts zijn verdeeld over 9 verschillende categorieën zodat het zoeken ook nog eens super makkelijk is.

 

4. Losttype. Op zoek naar een hip font? Die ga je bij Losttype.com zeker vinden! Niet gratis, maar hier zitten wel echte pareltjes tussen.

 

 

Bestanden aanleveren

Gebruik je zo’n nieuw gaaf font in je drukwerk, let er dan wel op dat je het bestand op de juiste manier opslaat. Wanneer je dit niet doet, kan het wel eens gebeuren dat het font er op het drukwerk totaal anders uitziet dan het font dat jij hebt gebruikt en voor ogen had. Zet dus altijd de tekst om naar lettercontouren. Hiermee verander je de tekst eigenlijk in een afbeelding waardoor het niet meer kan veranderen. Meer hier over lees je terug in deze blog.

Mocht je er niet uit komen met de opmaak van het drukwerk kun je altijd contact opnemen met SUPERDRUKKER. Ook voor opmaak werkzaamheden staan we graag voor je klaar!