Een mooie luxe afwerking voor je drukwerk? Kies voor foliedruk!

Wat is foliedruk nu eigenlijk? Nou dat gaan we in deze blog uitleggen. Foliedruk is een laagje folie dat wordt aangebracht op het drukwerk op een bepaald gebied, dit kan bijvoorbeeld zijn in de kleuren goud, rosegoud, zilver of brons. Foliedruk geeft een luxe uitstraling en licht bepaalde delen goed uit. Foliedruk is perfect om jouw drukwerk een speciaal effect te geven voor bijvoorbeeld visitekaartjes, trouwkaarten of geboortekaartjes.

Hoe werkt foliedruk?

De vellen papier worden eerst gewoon in full color bedrukt, daarnaast kan je ervoor kiezen om je product nog een afwerking te geven zoals bijvoorbeeld mat laminaat voor een extra beschermlaag. Door mat laminaat te gebruiken springt je folie er nog extra uit. Op het gebied waar de folie moet komen wordt er eerst een primer aangebracht, dit zorgt ervoor dat de folie alleen hecht aan dat gebied. Daarna wordt de laag folie aangebracht, dit is dan nog wel krasgevoelig daarom komt er nog een transparante lak overheen. Door de transparante lak gaat de folie nog meer glanzen en krijgt een soort 3D effect doordat de folie op het drukwerk ligt. Je kunt de folie zowel zien als voelen.

Op welke producten gebruik je foliedruk?

Foliedruk kan je eigenlijk op ieder product gebruiken en het heeft een mooie toevoeging voor je drukwerk. Foliedruk wordt op de volgende producten veel gebruikt:

  • Geboortekaartjes
  • Trouwkaarten
  • Visitekaartjes

Maar het kan zeker op nog veel meer producten, voor andere mogelijkheden kan je ons altijd mailen.

Hoe lever je foliedruk aan?

Het gedeelte wat foliedruk moet krijgen lever je op een aparte pagina aan maar wel in hetzelfde PDF -bestand in de kleur 100% zwart. Voor foliedruk zitten wel wat eisen aan de minimale dikte, dit moet minimaal 1pt of 0,35 mm zijn. Van die aparte pagina wordt een foliestempel gemaakt en die wordt gebruikt voor de foliedruk.

Vragen?

Heb je toch nog vragen over foliedruk? Neem dat gerust contact met ons op, dan helpen we je graag verder!