Blog

Gratis stock photos in de aanbieding

Bij het opmaken van brochures, folders, boeken, posters of ander drukwerk is het natuurlijk het mooist om eigen gemaakte foto’s te gebruiken. Lukt het niet om dat perfecte plaatje te schieten wat je in gedachte had? Dan zijn stock photos een super handige uitkomst! Stock photos zijn namelijk foto’s gemaakt door een andere fotograaf die rechtenvrij te gebruiken zijn. Deze persoon heeft het plaatje al voor jou geschoten en jij mag, zonder toestemming te vragen, deze foto’s gebruiken. Vaak zijn stock photos tegen betaling te vinden op het internet. In deze blog krijg je van ons gratis 5 websites waarop gratis stock photos te vinden zijn. Super handig en voordelig, toch?! Krijg je zelfs nog een extra tip hoe je stock photos kunt vinden op Google, want wist je dat je niet zomaar alle foto’s van Google onbeperkt en overal voor mag gebruiken?

1. Pexels.com

2. Unsplash.com

3. Gratisography.com

4. Pixabay.com

5. Picjumbo.com

Ook op Google zijn foto’s te vinden die onbeperkt te gebruiken, aan te passen of te delen zijn. Als je op Google Afbeeldingen naar iets specifieks zoekt, kun je in het venster ‘Geavanceerd Zoeken’ jouw zoekresultaten verfijnen. Onder het kopje ‘Gebruiksrechten’ kun je dan kiezen wat je wilt doen met de foto’s. En voila, zoeken maar!

Ga aan de slag met jouw eigen foto’s of de stock photos van deze websites en bestel snel bij SUPERDRUKKER. Kunnen we je ergens bij helpen met de zoektocht naar een bepaalde stock photo? Laat het gerust weten!