Gratis vervangers voor Adobe programma’s

Design programma’s for free!

Heb je geen regelmatig terugkerend drukwerk? Ben jij geen fulltime designer? Vind je de Adobe opmaakprogramma’s te duur? Of vind je het gewoon leuk om in vrije tijd verschillende dingen te ontwerpen? Dan heb ik iets voor je! Er bestaan namelijk meer design programma’s dan alleen de dure professionele van Adobe. Deze programma’s zijn gratis te downloaden en zijn vergelijkbaar met de Adobe programma’s. Deze programma’s zijn geschikt om jouw bestanden drukklaar te maken. Ideaal dus als jij jouw eigen visitekaartje wilt opmaken, een foldertje voor een lokale sportclub of een eigen fotoboek wilt maken, maar niet veel geld wilt uitgeven. Alle drie de vervangers op een rijtje:

Inkscape: Met Inkscape zit je goed als alternatief voor Adobe Illustrator. Gebruik het voor het bewerken van logo’s, illustraties en/of graphics. Met de handige tutorials en manuals op de website van Inkscape heb je dit programma zo onder de knie. Waar je dit opmaakprogramma snel kunt vinden? Hier!

GIMP: Dit gratis opmaakprogramma is een goed alternatief voor Adobe Photoshop. De naam GIMP staat voor GNU Image Manipulation Programm, wat natuurlijk al genoeg zegt. Het is dus uitermate geschikt voor het bewerken van jouw foto’s of digitale beelden. Ben jij kunstenaar, tekenaar of designer? Dan is dit gratis programma zeker aan te raden. Je kunt het hier gratis en voor niks downloaden.

Scribus: Op zoek naar een gratis soortgelijk opmaakprogramma als Adobe InDesign? Dan is Scribus een goed alternatief! Dit programma wordt door zowel beginners al professionals aangemoedigd. Met een gebruikersvriendelijke interface ondersteunt Scribus professionele publicatiefuncties, zoals CMYK-kleuren, steunkleuren, ICC-kleurbeheer en allround PDF-creatie. Download het hier en je hebt gegarandeerd veel opmaak-plezier!

 

Het grootste voordeel aan deze programma’s is dat ze gratis zijn en je een hoop kosten bespaart voor dat ene ontwerp, een leuk beeld, betere belichting in die mooie foto of een zelfgemaakte quote. Dus download, ga aan de slag en geniet van je eigen nieuwe gratis creaties! Kom je er niet uit of wil je hulp van onze studio? Geen probleem! Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.