HELP?! Welk lettertype is dit?

Ben je bezig met een design voor bijvoorbeeld een flyer, folder, poster, magazine of visitekaartje en kom je een superleuk lettertype tegen maar weet je niet welk lettertype dit is? Je bent niet de enige die dit probleem heeft, wij krijgen regelmatig de vraag welk lettertype er gebruikt is. In deze blog vertellen we je hoe je er achter kunt komen welk lettertype is gebruikt.

What the font

Er zijn heel wat sites waar je het lettertype mee kan ontrafelen maar een veel gebruikte is toch wel What the Font. Hier upload je een afbeelding van het lettertype dat jij wilt ontrafelen en vervolgens doet What the Font de rest. Ze komen met veel lettertypes die lijken op het lettertype in jouw afbeelding en vaak zit hier de juiste bij.

App

What the Font heeft ook een handige app ontwikkeld, hiermee kan je ook supersnel met je telefoon het lettertype achterhalen. Je hoeft hiervoor alleen maar een foto te maken van het lettertype en te zorgen dat de letters binnen het juiste kader vallen en de app doet de rest.

Download de app voor iPhone hier
Download de app voor Android hier

Tips bij het gebruiken

  • Zorg dat je de afbeelding/letter goed bijsnijdt, dan krijg je de beste resultaten.
  • Selecteer niet te veel tekst, dan is het lettertype moeilijker te achterhalen.
  • Zoek de lettertypes na afloop eerst op het internet op. Dan kan je controleren of ze overeenkomen met jouw lettertype.

Waar kan ik de lettertypes downloaden?

Er zijn heel veel sites waar je lettertypes kunt downloaden, zowel betaald als gratis. Hieronder zetten we er een paar op een rijtje die veel gebruikt worden.

 1. Google Fonts Google weet alles! Zoek en gij zult vinden! Op Google Fonts vind je veel gratis lettertypes die je kunt downloaden.

 

 

 2. Fontsquirrel Fontsquirrel heeft veel verschillende lettertypes maar wat deze site ook heeft is een eigen font identifier. Hier kun je een afbeelding van het gewenste lettertype uploaden en fontsquirrel vertelt je welk lettertype het is en dan kan je hem vaak meteen downloaden.

 

3. Dafont.com Op Dafont.com staan meer 30.000 lettertypes en is onder vele al een bekende site. De fonts zijn onder verdeeld in verschillende categorieën en dat maakt het zoeken makkelijker naar het perfecte lettertype.

 

4. Losttype Deze site is niet gratis maar heeft wel superleuke en hippe lettertypes.

 

 

Mocht je nog vragen hebben of lukt het niet om het lettertype te vinden dan kan je altijd een mailtje sturen naar studio@superdrukker.nl en dan gaan wij kijken of we je kunnen helpen!