Blog

Tijd voor een nieuwe super flyer? Wij hebben wat handige tips voor je!

Flyers je ziet ze overal, maar valt jouw flyer nou echt op? Meestal worden ze maar kort en snel bekeken en daarna aan de kant gegooid. Dat is nou net niet wat je wilt bereiken. Je flyer moet opvallen en de aandacht trekken, maar hoe doe je dit? Lees hier onze tips voor een super flyer!

Tip 1 zorg voor een duidelijk doel

Zorg dat je weet wat je wilt bereiken met de flyer. Je wilt jouw product, dienst of actie onder de aandacht brengen en mensen aansporen tot actie. Voor wie maak je de flyer? Het is belangrijk om te weten wie je doelgroep is. Een flyer voor studenten zal er anders uit zien dan een voor senioren.

Tip 2 trek de aandacht

Een goede flyer moet mensen in een oogopslag informeren waar het over gaat en ze aansporen tot het verder lezen van de flyer. Je moet de juiste informatie kiezen zodat ze nieuwsgierig worden. Door die nieuwsgierigheid te creëren zorg je ervoor dat er langer naar de flyer wordt gekeken, hierdoor krijgen mensen eerder de neiging om contact op te nemen.

Tip 3 pakkende teksten

Met je flyer wil je een bepaalde boodschap overbrengen op je doelgroep. De tekst op de flyer bepaald voor grotendeels het succes want deze moet de mensen aanspreken en aansporen tot actie. Het is belangrijk dat je tekst kort en bondig is en zorgt voor nieuwsgierigheid. Afhankelijk van het doel van de flyer moet de tekst op een wervende of aansporende manier worden geschreven.

Tip 4 design

De lay-out van de flyer is een van de belangrijkste onderdelen. Valt deze niet op of komt het heel rommelig over dan is de kans groot dat die meteen in de prullenbak beland. Zorg voor een juiste indeling van waar je alles wilt plaatsen en laat belangrijke informatie naar voor komen zodat het meer opvalt. Verder is het belangrijk dat je duidelijke en aansprekende titels gebruikt, het logo plaatst en zorgt voor de juiste kleuren die bij jouw huisstijl passen.

Tip 5 beeldmateriaal

Naast de vormgeving en titels zijn de afbeeldingen ook heel belangrijk. Hiermee laat je in een oogopslag je product, dienst of actie zien. De afbeeldingen moeten van goede kwaliteit zijn en de juiste boodschap vertellen. Voor goede foto’s zou je zelf kunnen investeren in een professionele fotoshoot of stockfoto’s kunnen kopen (deze kun je vaker gebruiken).

Met deze 5 tips kunnen je een super flyer maken die ervoor zorgt dat jouw product, dienst of actie opvalt en aanspoort voor actie! Succes met het maken van je flyer en mocht je nog vragen hebben dat horen wij dat graag.

Wil jij ook nieuwe flyers bestellen? Kijk dan even onder het kopje flyers voor de mogelijkheden.