Blog

Visitekaartjes: een super goede eerste indruk!

Eigenlijk kunnen we allemaal niet meer zonder visitekaartjes; het handige kleine kaartje dat gemakkelijk in de broekzak of portemonnee past. Ze zijn hét middel om te netwerken en je contactgegevens achter te laten bij die potentiële klant. Een super goede eerste indruk maak je maar één keer en ik garandeer je: jouw visitekaartje kan je daarbij helpen.

Bij het visitekaartje draait het allemaal om duidelijk maken wie je bent, wat je doet (en natuurlijk ook waar) en hoe je te bereiken bent. Staat al deze informatie op jouw kaartje? Dan is je visitekaartje compleet. Heel simpel, niet meer en niet minder. Maar hoe je dit insteekt heeft natuurlijk wel invloed op de impact die jouw kaartje gaat maken.

Het meest gebruikte formaat voor de visitekaartjes is 55 x 85 mm. Heel veel ruimte om uit te pakken heb je dus niet, maar wanneer je het slim aanpakt, kun je stiekem heel veel met dit kaartje. Maar het allerbelangrijkste blijft: zorg ervoor dat de boodschap die je wilt overbrengen, blijft hangen.

Less is more

De eerste basisregel van het visitekaartje is: zorg ervoor dat het kaartje past binnen de huisstijl van jouw bedrijf. Denk hierbij aan kleurengebruik en typografie, maar ook aan de verschillende afwerkingsmogelijkheden. Zorg er daarnaast voor dat jouw contactgegevens volledig zijn, maar houdt het simpel. Werk niet met volzinnen en volledige URL’s maar bijvoorbeeld met iconen.

Wees creatief

Past het standaard visitekaartje niet bij jou? Doe dit dan ook vooral niet. Wanneer je bij een reclamebureau werkt die bekend staat om de super creatieve spraakmakende campagnes zou het vreemd zijn wanneer je met een simpel visitekaartje aan komt zetten. Denk vooral buiten de lijntjes van 55 x 85 mm en geef er jouw eigen draai aan. Laat het visitekaartje bijvoorbeeld stansen in een bepaalde vorm, werk met pregen of folies of ga voor een extra opvallende fluor kleur.

Doe er iets anders mee!

Natuurlijk kun je het visitekaartje ook voor veel andere doeleinden gebruiken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een afsprakenkaartje? Kies voor een klapkaartje en je kunt ook jouw contactgegevens kwijt. De visitekaartjes zijn ook ideaal te gebruiken als stempel of strippenkaart die je aan klanten meegeeft. Het enige dat je hoeft te doen is een ontwerp maken waarbij ruimte is voor stempels of knipjes.

Zoals je ziet, genoeg mogelijkheden dus! Je bestelt jouw visitekaartjes natuurlijk ontzettend eenvoudig bij SUPERDRUKKER. Geef de gewenste specificaties aan en het is zo gepiept. Wil je echt iets speciaals creëren? Neem dan altijd eerst even contact op met onze drukwerkexperts, we denken graag met je mee en staan open voor de meest creatieve ideeën!

Oh ja, bijna vergeten: ik mag verklappen dat alle visitekaartjes in juli te bestellen zijn met 10% korting! Niet verder vertellen hè…

[button text=”Direct bestellen” url=”https://www.superdrukker.nl/visitekaartjes”  new_tab=“yes”]